CitySafes.be
10 531 9 Aanbevolen door 98% van onze klanten. Alle reviews »

Kunst verzekeren

Het huren van een safeloket bij De Nederlandse Kluis is eenvoudig en discreet. U kunt via onze website een aanvraag doen voor het safeloket met het formaat van uw voorkeur of u kunt telefonisch contact opnemen om te informeren naar de mogelijkheden. Als u online een aanvraag doet, krijgt u vrijblijvend een overeenkomst toegestuurd. Pas als de gebruikersovereenkomst ondertekend door ons is ontvangen, is het contract definitief en nemen wij contact met u op voor een eerste afspraak. Op deze afspraak krijgt u de sleutels voor uw safeloket en kunt u ook direct uw kluis bezoeken.

Hoe verzekert u kunst?

Het is belangrijk om kunst te verzekeren, maar vaak is uw verzekeringsadviseur hier niet in gespecialiseerd. In dat geval moet u op zoek naar een gespecialiseerde aanbieder die kunst kan verzekeren. Ook is het raadzaam om niet alle kunstvoorwerpen die u bezit op één plek op te slaan. Als u bijvoorbeeld al uw kunst in huis houdt, dan loopt u ook een groot risico om alles te verliezen in geval van een inbraak. Voor de opslag van kunstvoorwerpen kunt u gebruik maken van de service om in depot op te slaan bij De Nederlandse Kluis. Alle kluisruimtes van De Nederlandse Kluis worden 24/7 bewaakt door de beste beveiligingsbedrijven. Uw kunstvoorwerpen zijn verzekerd vanaf het moment dat ze op locatie worden opgehaald.

Onduidelijkheden bij kunst verzekeren

Vaak is het inschatten van de waarde van een kunstvoorwerp erg lastig, omdat het van veel verschillende factoren afhankelijk is. Dit maakt het moeilijk om te bepalen voor hoeveel u een kunstvoorwerp moet verzekeren. Ook is het soms onduidelijk of u de nieuwwaarde van een kunstvoorwerp verzekert of de marktwaarde. Het is onmogelijk om de vervangingswaarde van een kunstvoorwerp te bepalen, aangezien elk kunstwerk uniek is.

Gespecialiseerde verzekeraars in kunstverzekeringen

Er zijn verzekeraars die gespecialiseerd zijn in het verzekeren en beschermen van kunstvoorwerpen. Deze bedrijven kunnen oplossingen op maat bieden. Bij beschadiging van een kunstobject wordt niet alleen de restauratie ervan gedekt, maar ook de waardevermindering. Alle gevaren van buitenaf worden ingecalculeerd en ondervangen, niet alleen een klein aantal bedreigingen zoals bij een gewone verzekering vaak het geval is.

Alternatief kunstverzekering

Een goed alternatief voor het afsluiten van een kunstverzekering is opslag van kunstvoorwerpen in depot van De Nederlandse Kluis. Vanaf het moment dat het kunstobject wordt opgehaald op locatie is het verzekerd. Het wordt vervolgens opgeslagen in een zwaarbeveiligde kluisruimte die 24/7 bewaakt wordt. De Nederlandse Kluis werkt alleen samen met de beste partners in beveiliging om uw veiligheid en die van uw eigendommen te bewaken. Door kunst op te slaan bij De Nederlandse Kluis stelt u het veilig van brand en diefstal. Ook kan het financieel voordeliger zijn om kunstobjecten op te slaan in depot dan wanneer u ze verzekert met een kunstverzekering.

Voordelen van opslaan bij De Nederlandse Kluis

Wanneer u een deel van uw kunstcollectie opslaat bij De Nederlandse Kluis vermindert u de kans op inbraak doordat uw collectie verspreid is opgeslagen. U kunt natuurlijk de werken die u in huis heeft en in depot zijn opgeslagen wisselen, zodat u van uw hele collectie kunt blijven genieten. De kunst die u niet opstelt, bewaart u veilig in depot. Doordat u niet al uw kunst thuis opslaat, kan het zijn dat de premies van uw verzekering omlaag kunnen omdat de waarde van uw eigendommen in huis zo minder is. Ook zorgt u ervoor dat niet alle kunst verloren gaat in geval van een inbraak of brand. De kunst die u opslaat bij De Nederlandse Kluis is verzekerd en wordt 24/7 bewaard. Ook bent en blijft u 100% juridisch eigenaar van alle goederen die u bij ons opslaat.

Afspraak maken