CitySafes.be
10 531 9 Aanbevolen door 98% van onze klanten. Alle reviews »

Voorkom inbraak tijdens vakanties

Geplaatst op 20 juli 2022

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook voor het stelen van waardevolle bezittingen tijdens een inbraak in uw woning. Sommige spullen zijn bovendien zo kostbaar of belangrijk voor u, dat ze onvervangbaar zijn. De meeste inbraken vinden plaats tijdens de vakantie, het is dus belangrijk dat u uw voorzorgen neemt voor u vertrekt. Bent u benieuwd naar hoe u inbraak en diefstal van uw kostbare spullen kunt voorkomen? Lees dan verder!

Inbraakpreventietips

Er zijn een aantal eenvoudige dingen die u kunt doen om het risico op inbraak te beperken. Onze eerste tip is om ramen en deuren  goed te sluiten en te vergrendelen. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar helaas wordt het vaak vergeten. Soms worden ramen zelfs bewust open gelaten, zodat er frisse lucht binnen kan komen. Uw huis verluchten is zeker goed maar we raden aan om dit alleen te doen wanneer u thuis bent. Dit geldt zowel voor ramen op de begane grond als op de bovenverdiepingen.

Daarnaast is het belangrijk om de toegang tot uw woning zo moeilijk mogelijk te maken voor inbrekers. Zorg ervoor dat u geen ladders, of andere bruikbare objecten, in het zicht laat staan. Ze  worden maar al te graag gebruikt om binnen te breken.

Verder is het goed om te zorgen voor ‘leven’ in huis. U kunt bijvoorbeeld instellen dat er elke dag op verschillende tijdstippen lampen aan- en uitgaan. Op die manier lijkt het alsof u thuis bent en dat is natuurlijk het laatste waar een inbreker op zit te wachten.

Spullen uit het zicht

Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat inbrekers binnen raken maar u bent beter ook voorbereid op de mogelijkheid dat ze wel in hun opzet slagen. Het is dus cruciaal om uw waardevolle spullen niet in het zicht te leggen. Uw gouden sieraden en andere waardevolle spullen of documenten liggen waarschijnlijk niet op de keukentafel, maar bekende verstopplekken zoals ‘onder de matras’ of op zolder, zijn helaas ook bij inbrekers bekend.

Beschikt u thuis over een kluis? Dan denkt u misschien dat dit veilig is om uw kostbaarheden op te bergen maar inbrekers kunnen dit type kluis eenvoudig demonteren in uw afwezigheid. Denk dus voor uw vertrek goed na over waar u uw meest waardevolle spullen bewaart.

Spullen in een kluis

Sommige spullen zijn zo waardevol of belangrijk dat u geen enkel risico wil nemen. Deze spullen kunt u beter niet onbeheerd achterlaten wanneer u niet thuis bent. Daarnaast is het aangenaam, zeker tijdens de vakantie, om er zeker van te zijn dat uw waardevolle bezittingen beschermd zijn tegen diefstal. Of het nu gaat om bezittingen van emotionele of financiële waarde, bij CitySafes zijn ze 100% veilig. Nog een voordeel van een kluis bij CitySafes, is dat we door onze vele vestigingen altijd in de buurt zijn. Bovendien kunt u uw kluis tijdens de kantooruren zonder afspraak bezoeken en is het huren van een kluis al mogelijk vanaf €8,95 per maand. Volg het voorbeeld van vele anderen en ga gerust op vakantie want uw spullen liggen veilig in een kluis van CitySafes.

Kortom, er zijn verschillende manieren waarop u inbrekers buiten de deur kunt houden maar sommige spullen zijn zo belangrijk, dat u beter geen enkel risico neemt. Vroeger kon u deze spullen bewaren ineen kluis bij de bank, tegenwoordig bieden de zwaarbeveiligde kluizen van CitySafes een betaalbare oplossing.

 

 

Tijdelijke actie: Als nieuwe klant kunt u deze zomer gedurende 3 maanden gratis een kluis huren in één van onze vestigingen! Ook genieten van deze actie? Neem dan contact met ons op of kom langs in één van onze vestigingen en gebruik de code “Zomeractie-2022”!

Vraag informatie         Huur een kluis

Afspraak maken