CitySafes.be
10 531 9 Aanbevolen door 98% van onze klanten. Alle reviews »

Vakantie-checklist: zo vertrekt u zonder zorgen!

Geplaatst op 05 mei 2023

zomervakantie-checklistVertrekt u binnenkort op vakantie? Dan is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en op tijd alle nodige zaken te regelen. Overloop deze Checklist en vertrek zonder zorgen, met een gerust gevoel op vakantie.

✓ Auto-reply

Als u op vakantie gaat is het belangrijk om uw mail op auto-reply te zetten. Hiermee laat u mensen weten dat u niet beschikbaar bent en kunnen ze rekening houden met uw afwezigheid. Zo kunt u met volle teugen van de vakantie genieten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken wat er zich op het werk afspeelt.

✓ Laat de post stopzetten tijdens je vakantie

Een van de belangrijke dingen om te doen voordat u op vakantie gaat, is het stopzetten van de bezorging van kranten en andere post. Ongelezen post stapelt zich niet op in uw brievenbus en voorkomt dat deze na een week uitpuilt. Het is beter om deze te bewaren op het postkantoor. Vergeet ook niet om uw kranten- of tijdschriftenabonnement tijdelijk op te schorten. Niemand gaat de krant van twee weken geleden lezen. Een extra pluspunt is dat een lege brievenbus een bewoonde indruk geeft van uw huis.

✓ Zorg voor opvang voor je huisdieren

Als u huisdieren hebt, is het belangrijk om op tijd een geschikte opvang voor ze te vinden. Er zijn verschillende huisdierenhotels als jouw favoriete huisdier niet mee kan op vakantie. Een andere optie is om aan je vrienden of buren te vragen of ze dagelijks eten willen komen geven aan je huisdieren thuis. Plan dit dus ruim van tevoren en zorg dat u de nodige afspraken maakt met de opvang. Op die manier kunt u met een gerust hart op vakantie gaan en hoeft u zich geen zorgen te maken over uw huisdieren.

✓ Checklist voor vertrek

Voordat u op vakantie vertrekt, is het belangrijk om de stekkers van alle apparaten uit de muur te halen om onnodig energieverbruik en het risico op brand te voorkomen. Dit kan u ook helpen om energie en geld te besparen terwijl u weg bent. Eventueel kan u wel een lampje laten branden om een bewoonde indruk te geven aan uw woning.

✓ Zet je verwarming uit

Voordat u vertrekt op vakantie, is het belangrijk om de verwarming op het vakantie programma te zetten. Hierdoor verbruik je geen onnodig energie! Dit kan u helpen om geld te besparen en het milieu te sparen.

✓ Zorg dat alle ramen en deuren goed op slot zijn

Sluit alle ramen en deuren goed voordat u op vakantie gaat om ongewenste gasten en schade door bijvoorbeeld regen of storm te voorkomen.

✓ Laat huissleutels achter bij vrienden of familie

Laat uw huissleutels achter bij vrienden of familie zodat zij snel toegang tot uw huis kunnen krijgen bij onverwachte omstandigheden. Vraag ineens ook of ze de planten kunnen water geven tijdens uw vakantie, twee vliegen in een klap. Dit zorgt voor gemoedsrust tijdens uw vakantie, als je weet dat iemand voor je huis zorgt terwijl jij bent aan het genieten van je vakantie.

✓ Laat je reisplanning achter bij vrienden of familie

Het is belangrijk om uw reisplan door te geven aan vrienden of familie, zodat zij op de hoogte zijn van uw planning en weten waar u zich bevindt tijdens uw vakantie. Zo kunnen zij in geval van nood u snel contacteren en op de hoogte brengen als er iets is foutgelopen.

✓ Sla je waardevolle spullen op in een bankkluis

Wanneer al je waardevolle spullen zijn opgeslagen in een bankkluis, kun je met een gerust gevoel op vakantie vertrekken. CitySafes biedt verschillende maten aan, zodat je alles veilig kunt opslaan met het hoogste beveiligingsniveau van België. Of je nu op zoek bent naar een kleine kluis voor je paspoort en sieraden, of een grote kluis voor erfstukken en een verzameling, wij zoeken samen met jou naar de beste kluis en verzekering. Bovendien biedt CitySafes de mogelijkheid om je kluis doorlopend te bezoeken tijdens de openingstijden, zodat je er zeker van bent dat wanneer je op vakantie vertrekt, alles veilig is opgeslagen in een CitySafes kluis bij jou in de buurt.

Met deze checklist kunt u met een gerust hart op vakantie vertrekken, wetende dat u alles goed geregeld heeft. Fijne vakantie!

Afspraak maken